Kirjoittanut effefinland | 4.3.2010

Työpajassa tutustutaan steinerpedagogiikkaan

Klikkaa tästä, niin näet esitteen!

Klikkaa tästä, niin näet esitteen!

Effe järjestää 19.–20.3. yhteistyössä Otavan opiston kanssa vaihtoehtopedagogiikan työpajan, jonka teemana on lapsen fyysinen ja henkinen tila koulussa. Steinerpedagogiikassa molemmat näkökulmat tulevat esiin sekä koulupäivän suunnittelussa että tuntien sisällöissä. Esimerkiksi ekaluokkalaisten liikkumisen tarve on suuri: luokan liikkuvuutta ja muunneltavuutta lisää penkkipedagogiikka, jota steinerpedagogi Kari Kalliala esittelee perjantaina.

Perjantai-iltapäivän ja lauantain työpajassa lähdetään keskustellen liikkeelle kurssilaisten esiin nostamista kysymyksistä teemaan liittyen. Työpajassa tarkastellaan pedagogisia kysymyksiä konkreettisesti kokeilemalla erilaisia tekniikoita, esimerkiksi märkämaalausta. Harjoitusten kautta lähestytään erilaisia lapsen tilaa määrittäviä kysymyksiä ja keskustellaan niistä. Aiheita ovat esim. temperamentit, rytmien ja liikkumisen merkitys ja muotopiirustus alkuopetuksessa.

Tervetuloa!

Lisätietoja työpajasta ja ilmoittautumisohjeet Koulutukset-sivulla.

Ohjelma

Perjantai 19.3. klo 12–17

 • Muunneltava tila alkuopetuksessa – penkit korvaavat pulpetit steinerpedagogi, luokanopettaja Kari Kalliala (alustus Otavan pajojen yhteisen osuuden aikana)
 • Työpajatyöskentelyä vaihtoehtopedagogiikka-teemaryhmässä: Jatketaan penkkipedagogiikasta (Kari Kalliala) ja käynnistetään työpajatyöskentely (Kaisu Otsamo ja Irmeli Kanniainen Effestä)

Lauantai 20.3. klo 9–15 Vaihtoehtopedagogiikka-teemaryhmässä:

 • Työpajatyöskentelyä – Kaisu Otsamo ja Irmeli Kanniainen Effestä. Aiheita mm.: märkämaalaus, temperamentit, temperamenttirunot, rytmi ja liikkuminen.

Lataa esite-pdf tästä.

Mainokset

Responses

 1. […] joihin kaikkiin olisi mukava osallistua! Me effeläiset olemme tuolloin järjestämässä työpajaa Otavan opistolla ja ne kolme muuta tapahtumaa saat selville […]

 2. Hienoa!

  Laitan tapahtumatiedot myös steinerkoulu.fi -sivujen kalenteriin.

  Samoin linkin tänne sivulle.

  Ollaan yhteydessä, T. Pia Pale


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: