Kirjoittanut effefinland | 20.3.2010

Porvoon steinerkoululle opetuksen järjestämislupa

Valtioneuvosto myönsi 18.3. Porvoon steinerkoulun kannatusyhdistyksen ylläpitämälle Fredrikakoululle perusopetuksen järjestämisluvan. Luvan myötä koulu saa valtionosuuden, joka kattaa merkittävän osan koulun ylläpitokustannuksista. Tähän saakka koulu on toiminut yksityisopetusryhmänä lähinnä vapaaehtoisten tukimaksujen ja lahjoitusten turvin. Osa toiminnasta rahoitetaan jatkossakin tukimaksuilla ja yhdistyksen omalla varainhankinnalla.

Valtioneuvosto voi myöntää rekisteröidylle yhdistykselle tai säätiölle luvan perusopetuksen järjestämiseen. Luvan myöntämisen edellytyksenä on, että opetuksen järjestäminen perustuu erityiseen koulutus- tai sivistystarpeeseen ja että hakijalla on ammatilliset ja taloudelliset edellytykset opetuksen asianmukaiseen järjestämiseen. Viime vuonna Frederikakoulun saamaa kielteistä päätöstä perusteltiin alueellisen tarpeen puuttumisella. Valtioneuvosto voi halutessaan jättää luvan myöntämättä, vaikka lain määräämät edellytykset opetuksen järjestämiselle täyttyisivätkin. Tällä kertaa esim. Oulun Reggio Emilia -kannatusyhdistyksen lupahakemus hylättiin.

Suomessa on tällä hetkellä toiminnassa on yhteensä 72 perusopetusta antavaa yksityistä koulua, joista 19 kuntien kanssa sopimuksen tehneitä kouluja, 21 steinerkoulua, 11 kristillistä koulua, neljä vieraskielistä koulua, 12 ulkomailla toimivaa koulua, kaksi koulukotikoulua, Anna Tapion koulu, Helsingin Juutalainen koulu ja Rinnekodin koulu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: