Kirjoittanut effefinland | 4.3.2011

Jäsenkirje 2011

Hei effeläinen,

Viimeisen vuoden aikana Effessä on tapahtunut paljon:

Olemme kehittäneet ideaa kolmannen sektorin opettajankoulutuksesta ja järjestäneet seminaareja ja työpajoja sekä osallistuneet kansainvälisiin seminaareihin ja Euroopan Effen kollokvioon.

Kesäkuussa 2010 osallistuimme Tallinnan yliopistolla seminaariin, jonka aiheena oli Puhutut ja eletyt arvot erilaisissa pedagogisissa ympäristöissä. Suomen Effestä esitelmät pitivät Elina Harjunen ja Antti Paakkari. Mukana oli effeläisiä myös Virosta, Tanskasta ja Saksasta. (Lue lisää seminaarista.)

Marraskuussa osallistuimme Euroopan Effen kollokvioon Wittenissä Herdecken yliopistolla. Kollokvion aiheena oli oppilaiden, vanhempien ja opettajien fyysinen, henkinen ja sosiaalinen terveys. Suomesta kollokvioon osallistuivat Suvi Hanste ja Kaisu Otsamo.

Yhteistyötä Otavan opiston kanssa on viety eteenpäin: Vuonna 2010 osallistuimme Otavassa vaihtoehtoisia pedagogiikkoja käsitteleviin työpajoihin sekä järjestimme syksyllä oman työpajan ”Autonomista pedagogiikkaa etsimässä”. Syksyn työpaja poiki yhteistyötä myös Kriittisen korkeakoulun kanssa, ja tänä keväänä järjestämme yhdessä Kriittisen kanssa Otavan opistolla kasvatuksen tulevaisuutta käsittelevän seminaarin 15.–16.4.2011. Seminaari on suunnattu kaikille kasvatusalan toimijoille ja opetushenkilöstölle. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät blogistamme https://effefinland.wordpress.com/. Tervetuloa!

Effeläiset ovat kirjoittaneet maaliskuun lopulla ilmestyvään Lapsesta käsin -kirjaan (PS-kustannus) artikkeleita mm. freinet- ja freire-pedagogiikoista. Kirjan julkistamistilaisuuden 31.3.2011 yhteydessä järjestämme seminaarin, jossa keskustellaan vaihtoehtopedagogiikoista ja lapsilähtöisyydestä. Tilaisuudessa on läsnä kirjan kirjoittajia, ja keskustelua vetää Antti Paakkari Effestä. Tilaisuus on avoin kaikille, ja Sinäkin olet lämpimästi tervetullut! Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopistolla (Siltavuorenpenger 3 A, aud 107) ja se alkaa klo 14 kirjan julkistamisella ja jatkuu klo 15–17 seminaarilla. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Ajankohtaisista tapahtumista ja Effen kuulumisista löydät tietoa blogistamme effefinland.wordpress.com. Effen tapahtumiin ja kokouksiin Sinä ja ystäväsi olette aina tervetulleita, ja toivomme, että olet yhteydessä, mikäli haluat osallistua tai vaikuttaa Effen toimintaan tai antaa palautetta. Mikäli haluat sähköpostitse tietoja toiminnastamme, lähetä sähköpostia osoitteeseen effe.finland (ät) gmail.com.

Seuraava jäsentapahtumamme on vuosikokous 21.3.2011 klo 17 alkaen Helsingin normaalilyseossa (Ratakatu 6, luokka B117). Lämpimästi tervetuloa!

Aurinkoista kevättä toivottaen
Suvi Hanste
puheenjohtaja
Kasvatuksen vapauden eurooppalainen foorumi Effe ry

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: